Matsmart

Ikväll är det dags för fjärde avsnittet av "Landet brunsås". Erik Haag, Lotta Lundgren och Henrik Schyffert går genom vad vi egentligen stoppar i oss, och varför. Vi konsumenter är skrämmande lättlurade och det är förvånansvärt att vi i dagens upplysta samhälle inte är mer nogranna med vad vi tankar kroppen med. Personligen äter jag inte färdigmat, jag vill laga egen mat på rena råvaror. På så vis får jag i mig mer näring och mindre tillsatser, men att leva helt utan tillsatser är omöjligt i dag. Vi får i oss ca 7kg tillsatser per år, läskigt. Om än alla tillsatser är testade på råttor, så är det inget som vet vad som händer när de blandas i kroppen, sk cocktaileffekt.
Kan även rekommendera Mats-Eric Nilssons böcker: Den Hemlige Kocken, och Äkta Vara - Guiden till oförfalskad mat.


  

Stannade hemma från jobbet idag. Soffläge hela dan, med mina nya fina metallickuddar. Möblerade om vardagsrummet i Måndags, nu är det spegelvänt. Sen åkte jag på storheden och inhandlade nya gardiner, kuddar och lite ljus. Riktigt nöjd med resultatet.
Igår fick vi nya köksblandaren inkopplad. Givetvis läckte den i diskmaskinskopplingen så Anders fick fixa med gängtejp. Nu väntar vi bara på nya kylen, sen ska det lagas mat!


Kommentarer
Postat av: Anders

Ska vi laga ännu mera mat sen baby??:) mm gott//puss

2010-02-12 @ 13:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0